27 oktober, 2014 | Splendors varumärken

First Editions®-serien


Logga FE

First Editions® är ett nytt koncept med fräscha, läckra och härliga färger!

I serien finns buskar, klätterväxter och från och med hösten 2014 även rosor, träd och barrväxter. Det gemensamma är att de tillför mycket färg i rabatten eller planteringen. Det kan vara genom blomfärg, bladverk, knopputspring eller fruktsättning. De är dessutom härdiga, sunda och provodlade på flera platser. Det finns sorter som passar utmärkt i både anläggningar och trädgårdsbutikerna. Kort sagt, växter som fångar ögat och väl värda att odla.

Kollage FE-sorter

Flera av de nya sorterna kommer från framträdande växtförädlare från Kanada, USA och Europa. Växterna är skyddade med växtförädlarrätt och odlas endast av utvalda plantskolor i Europa och USA. Några av sorterna har funnits i Splendors sortiment sedan några år medan andra är nya för säsongen. Serien kommer kontinuerligt att fyllas på med nya, spännade sort som klarar vårt klimat och som verkligen tillför något.

First Editions® smyglanserades redan på Elmia Garden 2013. I år har fler växtnyheter lanserats i serien, produktkatalogen är klar, etiketter, krukor och skyltbilder till detalijisterna har tagits fram. Läs mer i produktkatalogen där växtbeskrivningar kompletteras med en presentation av serien, vilka urvalskriterier som används och tillgängligt profilmaterial. Det kan ibland vara svårt att förstå nya sorters fördelar och därför har detta tydliggjorts för varje sort.  Har du frågor, kontaka gärna någon av våra säljare.

First Editions webkatalog