13 maj, 2015 | Endless Summer

BloomStar® möter trädgårdens trender!


Sommarens trädgårdstrend är romantisk med stora pastellfärgade blommor, fylliga buskar och lekfulla detaljer. Växterna ska passa i både kruka och rabatt och viktigt är att kunna plocka in trädgården och sätta den i vas. Till detta efterfrågas växter som kan odlas på den lilla ytan.

BloomStar-Pink-picture

BloomStar® har allt!
BloomStar, Splendor Plants nytillskott bland Endless summer®-hortensiorna, har allt som krävs för att möta sommarens trend. Blomman är romantiskt rosa och de stadiga stjälkarna lekfullt rödvioletta. BloomStar® kan användas varhelst odlingsglädjen slår till ̶ den kan planteras i kruka, rabatt, som häck och plockas in som snittblomma.

hydrangea-bloomstaroao20-red-stems

̶ BloomStar® utmärker sig på många sätt. Den är fantastiskt blomvillig från slutet av juni till långt in på hösten. Fram i september ändrar den skepnad då bladen får en vacker rödviolett färg och blomman får en djupt röd färg, säger Nils Andersen, VD på Splendor Plant.

Endless Summer® förlänger sommaren
Splendor Plants eget varumärke Endless Summer® erbjuder sedan några år tillbaks en serie mycket odlingsvärda hortensior, utmärkta för de nordiska trädgårdarna.

– Alla sorterna blommar länge och rikligt vilket gör att vår korta trädgårdssäsong både förlängs och utnyttjas till fullo. De olika sorterna delar många goda egenskaper men har var och en utmärkande drag för att kunna tillfredsställa många, säger Nils Andersen.

Hortensiorna i Endless Summer®-serien finns att köpa hos välsorterade plantskolor, garden center och blomsterhandlare. Förutom BloomStar® erbjuder serien följande hortensior:
The Original, en klassisk hortensia med bollformiga blommor, blå eller rosa beroende på jordens pH-värde.
The Bride har vita blommor som får en svagt rosa eller blå ton under sensommar och höst.
Twist-n-Shout® har rosa så kallade lacecapblommor som kantas av rosa eller blå högblad.