19 oktober, 2017 | Nyfiken på!

Rätt växt i rätt tid på rätt plats!


NYFIKEN PÅ! Eva Broberg är säljare med både bred och djup kunskap om odling, plantskoleväxter, försäljning och den gröna näringen. Fokus på jobbet är nöjda kunder vilket med Evas kundgrupp handlar mycket om att erbjuda och sälja rätt funktion!

Splendor Plant Jonstorp för reklamNAMN  Eva Broberg
GÖR  Kundansvarig säljare
PÅ SPLENDOR SEDAN  2006

Eva har alltid arbetat med växter. Först inom konsumenthandeln sedan via en trädgårdsingenjörsexamen på SLU i Alnarp över till andra sidan odling, plantskoleväxter och försäljning.

− Efter Alnarp jobbade jag på Rögle Plantskola där de producerar ungplantor, häckplantor och grundstammar. Det innebar att gå direkt ut och praktisera mycket av det som jag läst så det var en riktigt bra start.

Innan Eva landade på Splendor Plant hann hon med att jobba på ett garden center i Malmö, vara butikschef på ett garden center i Stockholm och jobba en säsong på Ödåkra Uteplantor.

− Jag började här i mars 2006 med att jobba på orderplock. Det var bra att starta ute i odlingarna och förstå hur det fungerar där innan jag började som försäljare, säger Eva.

Eva är kundansvarig säljare med anläggare som viktigaste grupp − dem täcker hon upp i hela landet. Hon ansvarar också för Stockholm som region, vilket  innebär att det blir en del försäljning mot trädgårdsbutiker och garden centers också.

− I kundkontakten med anläggarna är funktion en viktig aspekt och att bygga tillit. Det måste inte alltid vara en exakt växt eller sort utan funktionen som planteringen ska fylla är viktigast: vilka färger, former, när ska det blomma och vad ska växterna tåla. Då kan olika alternativ diskuteras utifrån behov och hur det ser ut i odlingen hos oss. Det viktigaste är att kunderna är nöjda och det blir det om de får rätt växt i rätt tid och på rätt plats! Det uppnår vi tillsammans vi som jobbar här, ute som inne.

Apropå inne och ute så påpekar Eva att det vore bra om gränsen kring ute i odlingen och inne på kontoret kunde suddas ut så mycket som möjligt eftersom alla jobbar på samma företag och hela kedjan är viktig.

På frågan om vilken som är Evas favoritväxt uppstår tystnad och tänketid, ganska lång sådan, innan svaret kommer:

− Jag har snarare grupper som favoriter är enskilda växter. Träd gillar jag. Och perenner − det är så himla kreativt. Man kan måla med perenner, avslutar Eva.