Vanliga frågor
Vanliga frågor

Vanliga svar

Här hittar man svar på de vanligaste frågorna som ställs till våra säljare. Förhoppningsvis finns svaren på dina generella frågor här i listan.


Splendor Plant är en grossistplantskola och säljer bara till företag. Vi hänvisar privatpersoner till sina lokala trädgårdsbutiker eller trädgårdsanläggare.

Det är vädret som avgör när växter med klump kan grävas. Se ’Infoblad Grävning av växter under vår och höst’ för ungefärliga grävperioder per släkte. Infoblad och annan fakta hittar man under Kunskapsbank.

Våra snabbguider hittar du här.

Lagervaror
Växter vi har i egen odling eller lager kan vi oftast leverera inom 5 arbetsdagar.

Beställningsvaror
Växter som vi måste söka och beställa hem tar lite längre tid. Räkna med en leveranstid på 2-3 veckor.

Vi söker växterna hos andra odlare och skickar dem vid nästa leveranstillfälle eller enligt överenskommelse. Lyckas vi inte hitta din växt tar vi kontakt med dig för att hitta en annan lösning eller byta till annat.

Klicka på den här länken och fyll i formuläret så registrerar vi dig som kund. Skriv vilken typ av företag ni har inom den gröna branschen. Obs! Endast för företag inom den ’gröna sektorn’ såsom växtbutiker, trädgårdsanläggare men även t.ex. kommuner, kyrkogårds- och fastighetsförvaltningar.

Skicka ett mail till oss, gärna på info@splendorplant.se, så skickar vi inloggningsuppgifter.
Du måste vara registrerad som kund innan du får inloggning.

Normalt svarar vi på offerter inom 5 arbetsdagar. Under högsäsong kan svarstiden bli något längre, då orderhantering måste komma i första hand.

Nej, inget är bokat förrän ordern är inskickad och behandlad av en säljare.

En certifierad planta har en dokumenterad härkomst och är producerad enligt regler från Jordbruksverket. Läs mer under ’Definitioner’.

Ett högstamträd har en stam, ofta ca 2 m hög. En Solitär eller Flerstam har flera stammar från basen. Läs mer under ’Kvalitetsbegrepp’.