27 november, 2014 | Just nu

Vinterarbeten har startat!


Nu har vintern kommit till Splendor Plant! Vi har ännu inte känt av minusgrader eller frost men det vi kallar vinterjobb pågår för fullt i nya arbetshallen.

IMG_1485

För att förenkla och effektivisera klipper Gintaras plantorna med hjälp av ”super-cutten” ute på gården. Vagnarna körs sedan in i hallen.

IMG_1488

Just idag görs avkrukningen på två olika transportband. Vid detta band står Peter, Asta och Solveiga och jobbar med Spiraea ’Grefsheim’. De plockar av krukorna, finjusterar klippningen efter supercutten och plockar bort den lösa torven.

IMG_1500

På det andra bandet jobbar John, Rickard, Gintaras, David och Ann-Louise. De utför samma moment som på ovanstående arbetsstation fast växterna är Salix purpurea ’Nana’.

IMG_1493

Mantas stoppar de vidgjorda plantor i s.k. svarta lådor och säkrar att rätt växtetikett kommer på varje låda.

IMG_1505

Alla uppmärkta lådor som står och väntar på att köras in i kylen.

IMG_1515

I en annan del av hallen packar och sorterar Barbara häckplantor…..

IMG_1506

medan Erika skriver upp exakt vad som finns i resp. pall. När dessa ska plockas ut igen nästa säsong krävs det att allting är korrekt registrerat.

För att utveckla och hela tiden förbättra vårt arbetssätt och våra processer jobbar vi enligt Lean Production. Här är en av flera Lean-tavlor ute bland växter, krukor och pallar.

IMG_1494