21 augusti, 2023 | Just nu

SPV har utsett äpple till Årets höstfröjd


Stora Planteringsveckan, SPV, närmar sig med stormsteg. I butik börjar aktiviteterna den 2 september. Nu är det dags att lägga order inför SPV och höstens perfekta planteringstid.

Årets höstfröjd är äppelträd. Det är kanske vår allra mest älskade och användbara frukt. Vem njuter inte av att bita i ett perfekt moget, krispigt och saftigt äpple? Paj, mos och must är kanske de mest klassiska användningsområdena, men det finns många fler.

Att höstplantera ger trädet tid att förbereda sig inför vintern och till våren kommer det igång i fas med våren. Det finns sorter för nästan hela landet.

Om du har plats, sätt mer än ett träd, så kan du skörda egna äpplen under lång tid. Är trädgården liten, välj gärna en lite senare höstsort som du kan lagra. Då behöver du inte känna panik över att behöva äta eller använda allt på en gång.

Naturligtvis fungerar det bra att höstplantera övriga fruktträd också.

För de butiker som anmält sig till Stora Planteringsveckan finns special-erbjudande i Shoppen. Det går fortfarande att anmäla sig som deltagare på Stora Planteringsveckans hemsida; storaplanteringsveckan.se. Där hittar du även mer info om evenemanget. Syftet är att tillsammans sprida kunskap om att hösten är den perfekta planteringstiden för fleråriga växter.