2 maj, 2018 | Just nu

Säsongare ett välkommet vårtecken!


Utan säsongare skulle Splendor Plant sitta med hela skägget i brevlådan under de kommande månaderna. Extrastyrkan är nödvändig för att får verksamheten att gå runt och dessutom ett mycket välkommet vårtecken. Vad tycker då några av våra nya säsongsanställda om att vara igång på jobbet?

Säsongare Splendor
Ebba Folkesson bakom ratten, med Olof Green och Sussie Andersson vid flaket.

När högsäsongen drar igång på allvar, alltså ungefär nu, är det många olika kompetenser och kunnigheter som behövs för att täcka upp. Det är inte alltid växter och odling som lockar med att arbeta på Splendor Plant.

Kul med olika typer av människor

Sussie Andersson har aldrig jobbat i det gröna tidigare utan kommer in på Splendor Plant med erfarenhet från lastning, lossning och logistik inom plåtindustri och lager.

− Jag kom i kontakt med Splendor på en rekryteringsmässa och var intresserad av ett jobb nära Höganäs så det här passade bra. Jag gillar att jobba utomhus och att man inte sitter så mycket i trucken utan är med och hjälper till  med orderhantering och lite allt möjligt.

När vi pratas vid är det fortfarande hyfsat lugnt men Sussies närmaste medarbetare Audrius lovar att ”Snart händer det”!

− Han har verkligen koll på sitt jobb och det är kul att jobba med honom, säger Sussie och betonar att hon uppskattar att här är så blandat med olika typer av människor på jobbet.

Från stadsplanering till trädgårdsdesign

Olof Green har jobb som långsäsongare inom orderplock. Han är på sluttampen av sin utbildning till trädgårdsingenjör, inriktning design, på SLU i Alnarp. Första yrkesvalet i livet var stadsplanering men nånstans längs vägen kom Olof på andra tankar.

− Jag insåg att stadsplanering ofta handlar om riktigt långa handläggningar långt bort från människor vilket inte motiverade mig alls. Jag vill jobba i mindre skala och nära människor − gärna mot privatpersoner.

Olof kände inte till Splendor Plant när han sprang på representanter som fanns på plats på Alnarp under Tringdagen, ett tillfälle för studenterna att bekanta sig med gröna företag i regionen.

− Jag var egentligen inne på att skaffa mig erfarenhet från detaljhandeln inom trädgård men jag blev inspirerad på Tringdagen, sökte och fick jobb här och det är jag väldigt nöjd med!

”Det bästa jobb jag haft!”

Ebba Folkesson är i andra änden av sin utbildning och ska börja läsa till trädgårdsingenjör, inriktning odling, till hösten. För Ebba vaknade trädgårdsintresset i morfars idylliska trädgård och med tiden har intresset för växter även väckt en passion för att fota . På Splendor Plant är det orderplock som gäller.

− Att få jobba här hela dagarna bland perennerna är superkul. Jag lär mig massor och vi rör mycket på oss. Detta är det absolut bästa jobb jag haft!

Ebba uppskattar också att man jobbar nära och tillsammans med sina chefer på Splendor Plant.

− Vi får mycket feedback både på bra grejer och sånt som kan göras bättre och det funkar så himla bra när cheferna är så närvarande och inte bara dimper ner då och då.

Här stämmer Olof och Sussie in och påpekar hur bra det känns att Nils, Bo och Sven kommer ut varje morgon och gör avstamp inför dagen.

När det här läggs ut är säsongen minst sagt igång och våra nyanställda vet att de lever. Att alla är på plats och har hittat sina rutiner är ett säkert och mycket välkommet vårtecken.