16 augusti, 2015 | Just nu

Nils Andersen har fått “kunglig” medalj


bild-5-fran-spl-filmen

Nils Andersen, VD på Splendor Plant

Under Riksförbundet Svensk Trädgårds sommarmöte i Avesta, helgen 14-16 augusti, delades Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för “förtjänster om trädgårdsodling” ut. I år gick en av dessa medaljer till Nils på Splendor Plant.

svensk-tradgards-logga

Motiveringen lyder

Nils har i över 25 år varit den mest drivande personen inom svensk plantskolenäring med förtroendeuppdrag på alla nivåer inom GRO, Gröna näringens riksorganisation / LRF, Lantbrukarnas riksförbund. Han har även fått erkännande internationellt genom samarbeten som ENA, European Nursery Association, där han bl a arbetat med växters namnsättning. Nils har varit en viktig kugge och ett stort stöd i arbetet med SKUD, Svensk Kulturväxtdatabas, och det var under Nils ledning som det framgångsrika E-systemet implementerades och etablerades. Parallellt med detta arbete har Nils byggt upp ett imponerande plantskoleföretag Splendor Plant AB med ca 70 helårsanställda.

Utan Nils självuppoffrande, mycket målinriktade arbete och kompetenta agerande hade inte svensk plantskolenäring befunnit sig där den är idag, med flera mycket framgångsrika företag, en omfattande produktion av ett rikt sortiment av växter med hög kvalitet och odlingssäkerhet för alla kategorier av konsumenter och växtanvändare, en verksamhet som också vunnit mycket respekt internationellt.

Alla på Splendor Plant gläds med Nils och den uppskattning hans arbete har fått. 

Läs även pressrelease från Riksförbundet Svensk Trädgård:

http://www.mynewsdesk.com/se/riksforbundet_svensk_tradgard/pressreleases/riksfoerbundet-svensk-traedgaard-delar-ut-kungliga-patriotiska-saellskapets-traedgaardsmedaljer-1180693