30 maj, 2016 | Just nu

Min egen Trädgård® spirar i Borgholm


I strålande solsken och sommarvärme åkte vi i torsdags till Borgholms Handelsträdgård på Öland för att exponera Min egen Trädgård®. Syftet var att lyfta detta eminenta varumärke och visa kunderna i handelsträdgården hur fina växterna är men också att skapa ett blickfång inför “Öland spirar”.

borgholms-handelstradgard
Borgholms Handelsträdgård bjuder in till “Öland spirar”.

Öland spirar är ett evenemang som har fem år på nacken. Under en helg är det vårfest på hela ön med trädgård och lantliv i fokus. Invigningen var i år i just vackra Borgholms Handelsträdgård och där ville vi gärna lyfta Min egen Trädgård®!

Blommande buskar och grönt som fyller ut

exponering-ronnbarsapel-kopia
Vi ställde samman rönnbärsapel Maskerad® E med liten pärlrönn FK Ås E och kryptuja ’Sibirteppe’ E för att visa hur blommor och grönska samspelar.

Det är inte svårt att matcha temat “Öland spirar” med växter ur Min egen Trädgård®. Mest praktfull för dagen var Rönnbärsapel Maskerad® som blommade utan hejd – fantastiskt vacker! De informativa etiketterna till Min egen Trädgård® kom väl till sin rätt och vi fick positiva kommentarer från kunder som tyckte det var väldigt praktiskt att kunna läsa om skötsel, plantering och växternas karaktär direkt på en etikett på plantan. Kombinationen av en växt som drar blickarna till sig och utförlig information om växten när kunden väl kommer ända fram är lyckad!

Exponering Borgholm.5jpg
De informativa etiketterna fick positiva reaktioner från kunderna.

I full blom stod också rosenprakttry ‘Korea’ E som vi valde att ställa många i grupp för att få fram buskens kompakta och breda växtsätt. Bakom står japansk rönn ‘Carmencita’ E som med sitt sirliga bladverk utgör fin kontrast till gruppen av praktry. Det är tacksamt att exponera Min egen Trädgård® just för att konceptet innehåller växter som fyller så många olika funktioner. Konsumenten finner enkelt en bas att bygga sin trädgård på genom att kombinera växter ur Min egen Trädgård®. Detta hoppas vi ska framgå ute i plantskolor och handelsträdgårdar under säsongen.

Exponering Borgholm.3jpg
Katarina samexponerar rosenprakttry ‘Korea’ E och japansk rönn ‘Carmencita’ E

 

Vi var mycket nöjda med dagen i Borgholms Handelsträdgård! Här fanns många hjälpande händer och kunder och personal sken i kapp med solen.
Vi kände att Min egen Trädgård® fick bästa möjliga exponering.

Läs mer! Min egen Trädgård®

dsc02640
Åsa på Borgholms Handelsträdgård