2 oktober, 2018 | Just nu

Kort referat från Elmia Garden


Elmia Garden genomfördes den 26 – 27 september och Splendor Plant hade en monter vid torget för Svenska producenter. Där presenterades årets perenn som visade sig vara purpurmejram, Origanum ‘Herrenhausen’ samt även årets ros, floribundarosen ’Hansestadt Rostock’.

IMG_8028
Göte Boberg från Rosens Dag presenterade Årets Ros 2019, ‘Hansestadt Rostock’.

Tobias Styf från Splendor Plant presenterade en av våra stora nyheter, den första hortensian i serien Runaway Bride®: Hydrangea SNOW WHITE (’USHYD0405’PBR-AF).

IMG_8030
Tobias introducerade året nyhet på Chealsea Flower Show, RUNAWAY BRIDE® SNOW WHITE. Vi på Splendor Plant är en stolt producent av denna skönhet som skapar vill-ha-begär.

Det var ett stort intresse för den nya hortensian som många besökare kom till montern för att titta närmare på. I montern visades flera olika plantor av sorten upp, för att visa vad man kan göra med den, hur den växer och ser ut så här långt i svenskt klimat. Några större plantor som vuxit utomhus hade fått lite höstfärg, vilket gjorde att flera besökare inte trodde att det var samma sort som de plantor som stått skyddade i växthus. Många var intresserade av sorten för det hängande växtsättet som ger nya användningsområden och flera funderingar fanns om sorten också kunde användas som marktäckare, vilket tiden får utvisa.

Den andra stora nyheter som visades upp, för första gången, var den hallonröda SUMMER LOVE™ som ingår i Endless Summer®-serien. Både denna och RUNAWAY BRIDE kommer att säljstartas till våren.

IMG_8036
Den varmt röda och kompakta hortensian SUMMER LOVE™ blir ett fint komplement till de andra Endless Summer-sorterna.

I övrigt var det fint intresse för de nya rosorna i Easy Elegance®-sortimentet: CALYPSO och SCREAMING NEON RED.

Stort tack till alla kunder som kom förbi vår monter och pratade med oss. Särskilt tack till alla som kom med feedback på hur vår webshop fungerar och vad vi kan göra bättre. Här på Splendor Plant pågår det ständigt förbättringsarbete och särskilt vad gäller Shoppen. Hoppas vi ses nästa år då Elmia Park och Elmia Garden sker samtidigt!