4 augusti, 2021 | Just nu

Häng med till Parkhyllan i Hudiksvall!


Parkhyllan är ett nytt bostadsområde vid Hudiksvallsfjärden med fantastisk utsikt mot havet. Under 2018 byggdes det första av fem planerade flerbostadshus med sex våningar och 20 lägenheter i varje. Byggherren Lintorget AB kontaktade Gröna Systrar för att få hjälp med planering och växtval till utemiljön. De har arbetat nära byggherren under byggnationerna och planerat och planterat en etapp i taget. Nu 2021 håller hus 3 och 4 på att byggas för fullt medan de två första BRF:erna är bildade och klara.

Vilka växter har ni valt och varför? Vi har valt tåliga buskar i olika sorter som bildar grupper med variationer i höjd och bladfärg: Physocarpus, Cornus, Diervilla, Dasiphora, Aronia och Ribes. För att få liv och rörelse i ytorna så kombinerade vi buskarna med prydnadsgräs: Molinia Karl Foerster och Overdam. Då vi vurmar för sensommar-höst som en höjdpunkt i planteringarna så strävade vi efter en röd-orange-gula höstfärger tillsammans med varmgula fält av favoriten rudbeckia ‘Goldsturm’. För vårfägringen planterades hundratals narcisser i olika sorter mellan grupperna av buskar.

Gröna Systrar fortsätter etableringsskötseln av de tidigare planterade ytorna och nu under 2021 börjar de första planteringarna växa i hop.

Formgiven av: Gröna Systrar

Fotograf: Sandra Liss Photography

Läs mer på: www.gronasystrar.se