24 oktober, 2014 | Externa mässor

Elmia Garden 2014


Bild-013-290x290Den 8-9 oktober ställde vi ut på Elmia Garden i Jönköping. Splendor Plant och andra svenska plantskolor samlades under gemensamt ’tak’ kring SvePlants populära café. Denna plats var troligen den mest välbesökta på årets Elmia Garden mässa.

 

 

 

 

 

Lars-Kamera-008-290x290

 

I vår gemytliga monter träffades och trivdes många gäster, både gamla kändisar och nya bekantskaper. Ett glas läskande Kullamust och en stärkande godisbit ger nya krafter att botanisera vidare bland nyheter och erbjudanden.

 

 

 

 

 

 

First Editions®

I montern visades många spännande nyheter, bland annat i vår nya serie First Editions® med färgstarka, spännande växter. Växterna i serien är utvalda på en eller flera av följande kriterier:

–          Förbättrat växtsätt eller form jämfört med befintligt sortiment

–          Färgstark blomning eller bladverk

–          Riklig blomning eller fruktsättning

–          Unika nytillskott inom sitt släkte/sortimentgrupp

–          Förbättrad härdighet eller sundhet

Bild-001-290x290Nya sorter i serien är bland annat Thuja TECHNITO® som är en kompakt, brett konformad tuja. Sorten behåller sin mörkgröna färg även under vintern. Även den vackert hängande prydnadsapeln RUBY TEARS rönte stor uppmärksamhet.

Intresset för barrväxter växer sig allt starkare. E-plantssortimentet har utökats med tre nya sorter; Microbiota decussata ’Sibirteppe’ E vilken är en norsk selektion som blir lägre än andra kryptujor, Juniperus communis ’Farvill’ E™ som har en vacker och annorlunda vasform och den lilla bergtallen Pinus pumilio fk SAUHERAD, som är naturligt småväxt och tät. Sorten behöver inte pinceras för att hålla sig låg

TrädgårdsTid

Med på mässan hade vi också vår kundtidning ’TrädgårdsTid’. Tidningen trycks till de kunder som vill ha ett starkt säljstöd helt fritt från reklam. I montern visades en del av nyheterna som kommer att vara med i tidningen 2015. Här fanns att se stamrosen POLAR JOY® både härdig och rotäkta, den läckra pärlmalörten ’Elfenbein’ med krämvita blommor.

Bild-006-290x290  Bild-009-290x290

Det var en mycket välbesökt mässa och vi riktar ett stort tack till alla kunder som gästade vår monter.

Nästa år infaller Elmia Garden den 29-30 september. Då ses vi!