14 september, 2018 | Information från Splendor Plant

Tobias Styf – Splendor Plants nya säljare


Tobias StyfEfter en vecka på nya jobbet så har Tobias Styf börjat landa. Att byta jobb är alltid omtumlande de första dagarna, det vet alla. Tobias har även bytt Söderhamn i Hälsingland mot ett tillfälligt boende i Arild. Efter 12 år på Mobackes Trädgårdscenter i Bollnäs valde han ett nytt perspektiv på växtförsäljning.
Där sålde han växter till slutkund och hos oss växlar han över till att bli säljansvarig för växtbutiker i Sverige. Vi på Splendor Plant ser fram emot att få ta del av hans butikserfarenhet samt hans enorma växtkunskap. Den kunskapen kommer säkert både oss och våra kunder till gagn. Växtintresset har han haft med sig sedan barnsben och han minns fortfarande den första växt han köpte för egna pengar, en röd-vitrandig petunia.
Många som flyttar ner norrifrån till Skåne brukar tycka illa om det eviga blåsandet. Men Tobias är van vid de skånska vindarna efter sina studentår på SLU i Alnarp och Köpenhamn. Under slutet av 90-talet och början av 2000-talet pluggade han nämligen till hortonom. Frågan är om det inte blåser ännu mer där nere än här, så det borde inte bli något problem.

Det som ligger framför honom den närmsta tiden är att lära känna alla som jobbar här, Splendor Plants produkter och alla kunder. Han ser fram emot Elmia Garden och att få prova på att vara utställare i stället för att vara vanlig besökare. Är du nyfiken på Tobias så passa på att träffa honom på Elmia-mässan den 26 och 27 september i monter D07:28. Väl mött!