10 februari, 2015 | Externa mässor

IPM


IMG_0992

Die Internationale Pflanzenmesse  (IPM) i Essen Tyskland befäster sin position som största mässan och mötesplats för trädgårdsnäringen. I år gick utställningen av stapeln från 27-30 Januari. Nytt rekord med 1604 utställare ifrån olika delar av trädgårdsnäringen fanns samlade i de tolv hallarna. Förädlare, odlare, grossistföretag,  teknikföretag, jordfabrikanter, etiketter, floristik m.m. Ja, nästan allt vad man kan komma på fanns där. 56 500 besökare på fyra dagar från 49 länder. 43 % av besökarna kommer från utlandet. Naturligtvis var vi från Splendor också på plats för att möta leverantörer, fånga trender, inspireras och naturligtvis spana efter innovationer.

IMG_0982

Det var tre mycket intressanta dagar på IPM Essen med många (nya) intryck. Den största behållningen var att träffa våra leverantörer i verkliga livet och få ta del av nyheter och prata om året som gått och hur den kommande säsongen ser ut. Sen fick vi också möjligheten att ta del av nya (och gamla) tekniska lösningar där några säkert kommer att flytta in på Splendor Plant i framtiden. Vi hann också med att inspireras av både materialför exponering av växter i butik och trädgårdspynt. Det är nog så att inte allt som vi sett kommer att få plats i vårt sortiment, men en och annan växt kommer kanske att finnas där.

IMG_0976

Vi passade även på att besöka ett stort garden center i Holland, Intratuin. Läckert, stort utbud och väldigt inspirerande för kunderna.