12 april, 2018 | Aktiviteter

Nytt viktigt höstevent!


Hösten är bästa planteringstiden. Därför lanserar trädgårdshandeln Stora Planteringsveckan, ett årligen återkommande butiksevent med start första lördagen i september. Inspiration, kunskap och odlarglädje står på programmet.

Hösten är en ljuvlig tid! Foto: Micke Persson
Hösten är en ljuvlig tid! Foto: Micke Persson

Stora Planteringsveckan är en branschgemensam aktivitet där såväl kedjor som fristående butiker deltar. Varje arrangör sätter sin egen prägel med målsättningen att bjuda på trädgårdsinspiration och möjlighet att lära något nytt. Att veckan ligger i september, i år med start den 1 september, är förstås ingen slump. På hösten är årets produktion färdig i odlingsplantskolorna och växternas kvalitet på topp. Det är också den tid på året då det är allra lättast att lyckas med planteringsprojekt.

– Det har talats länge om utmaningen att få konsumenterna att förstå fördelarna med att plantera på hösten, men nu går vi, tillsammans med bland andra BoGrönt och plantskolor inom LRF Trädgård, från ord till handling, säger Andreas Karlsson, inköpschef på SInvest/Blomsterlandet.

Från vänster Miriam Dovrén, Kai Christensen och Andreas Karlsson, alla engagerade i Stora Planteringsveckan
Från vänster Miriam Dovrén, Kai Christensen och Andreas Karlsson, alla engagerade i Stora Planteringsveckan. Foto Berit Haggren.

Alla är välkomna att ansluta

– Självklart är vi intresserade av att locka konsumenter till våra butiker. Men ännu viktigare är att de lyckas med sina projekt. Därför vill vi skapa ett evenemang när förutsättningarna för det är allra bäst. Vi välkomnar också alla andra aktörer i Sverige att ansluta sig till konceptet, säger Kai Christensen, vd för BoGrönt.

Miriam Dovrén, ordförande i LRF Trädgård/Plantskola, är nöjd med att det nu blir en genomtänkt höstaktivitet i trädgårdsbutikerna.

– Vi som driver odlingsplantskolor ser ju vilken fantastisk kvalitet vi har på hösten. Våra professionella kunder, som trädgårdsanläggare och entreprenörer, vet hur det är och planterar så länge det går att gräva i jorden. Vi vill förstås att även privatpersoner ska handla växter vid den tid då vi kan leverera årets bästa kvalitet.

Läs mer och följ arbete under säsongen på hemsidan Stora Planteringsveckan

 

Stora planteringsveckan logga