9 februari, 2017 | Aktiviteter

Första plantskolistutbildningen har nått sitt slut


Plantskolistutbildningen på Hvilan utbildning i Åkarp avslutades i förra veckan. Utbildningen har tagits fram av LRF Trädgård Plantskola i samarbete med Hvilan för att höja kompetensnivån inom branschen. Det är en skräddarsydd utbildning efter företagens och branschens behov. Kan en utbildning blir bättre än så?

Delkurs 1 startade vårvintern 2014 och sedan dess har studenterna suttit i skolbänken under två veckors tid varje år. Det har varit mycket som skulle hinnas med under dessa få dagar; växtfysiologi, sortimentskunskap, växtskydd, förökning o.s.v.

Kurs 6 Splendorianer 1
Merparten av Splendor Plants sju deltagare; John, Annie, Sara, Maria, Bengt och Kenneth.

 

Årets två sista kurser har innehållit områden som garanterat öppnat ögonen på studenterna. Hur läser man ett årsbokslut? Vad innebär täckningsbidrag och hur gör man en investeringskalkyl? Eller vad sägs om spännande områden som gruppdynamik och konflikthantering? Svårt men väldigt viktigt för att arbetet i grupperna ska fungera på ett smidigt och effektivt sätt.

Det har varit en mycket lärorik, periodvis intensiv och uppskattad utbildning. Redan nu har vi börjat fundera på vem som ska få möjligheten att packa sin skolväska inför nästa års kursstart.

Tack Hvilan för dessa 6 veckor!